Аудио Арте представи видеоконферентни системи и решения за образованието на XI Национална конференция по Е-Oбразование

Фирма АУДИО АРТЕ ООД представи разнообразни видеоконферентни системи и решения за образованието по време на 11-ото издание на Национална конференция по Е-Oбразование -„Възможности за развитие на е-образованието в България“. Организатори на събитието бяха
Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) съвместно с ICT Media, в рамките на европейския проект „eSkills for Jobs 2015“ и бе подкрепено от Представителството на Европейската комисия в България, Министерство на образованието и науката и Съвета на ректорите в България. Конференцията се проведе на на 23 октомври, 2015 г. в „Шератон София Хотел Балкан“.

На щанда на Аудио Арте, участниците в конференцията имаха възможност да наблюдават презентации на различни видове видеоконферентни решения, които са подходящи за образователната система в България. Ето някои от тях:

Видове решения и възможности за видео в обучение:

Видеоконферентни системи - осигуряват видеоконферентна връзка, позволяваща на потребители, намиращи се на различни места, да общуват с едновременни двупосочни видео и аудио предавания. Така преподаватели и обучаеми от различни географски райони могат да общуват пълноценно.

Автоматичен оператор за видеозаснемане – осигурява автоматично следене на преподавателя като има възможност за избор на различни видео източници, опция „картина в картината“. Осигурява добър звук от преподавателя и от допълнителното съдържание.

IP encoding и видео стрийминг – технологията позволява видеото да може да бъде гледано от крайния потребител (студент, ученик) на живо с минимално закъснение. Има възможности за композиране на картините от един до четири източника плюс аудио в един видеострийм (екран). Възможен е стрийминг към външни сървъри както и към локалната мрежа.

Видео при поръчка (video-on-demand) - позволява на потребителите да избират и да гледат и слушат видео/аудио файлове, когато има е удобно, без да се налага да чакат точно определен час на излъчване на предаването (урока).

Съвместимост с LMS и CDN системи- запис на съдържанието в Learning Management System (LMS), както и изпращане на Live Video към Content Delivery Networks (CDN).

Съвместимост с всякакви потребителски устройства - PC, MAC, таблети, смартфони, IP STB (Set Top Box).

Аудио Арте ООД е специализирана фирма за проектиране, доставка и инсталация на Видео и Аудио решения. Имаме опит в изграждането на конферентни зали и аудитории с видеоконферентни системи, преводачески системи, системи за университети, училища, театри, банки, офиси, дискусионни системи, обработка на видео и аудио сигнали, автоматизация управление, сложни системи за визуализация – видео стени, 360° проекция, 3D проекция, виртуална реалност и др. Имаме успешно реализирани проекти в областта на обучението медицината, бизнеса, телевизионни студия като имаме инсталирали над 150 видеоконферентни системи в страната.

Аудио Арте ООД е сред първите компании на българския пазар, изграждащи цялостни видеоконферентни системи в областта на образованието. Предлагаме пълен пакет от услуги – демонстрация и помощ при подбора на оптималното решение, доставка, монтаж, настройка, обучение и последвало гаранционно и следгаранционно обслужване. Екипът ни се състои от сертифицирани инженери в областта на видеокомуникациите, които гарантират експертно мнение и професионално отношение. Аудио Арте ООД е собственик и развива единствена по рода си в България уебстраница WWW.VIDEOCONFERENCE.BG

Меню

  • Начало
    • Новини
      • Аудио Арте представи видеоконферентни системи и решения за образованието на XI Национална конференция по Е-Oбразование