ClearOne

ClearOne е компания, която проектира, разработва и продава системи и решения за видео и аудио конферентна комуникация, стрийминг, Digital Signage комуникации. 
Компанията започва своята дейност през 1981 г. с производството на оборудване за озвучителни зали. През 1990 г. избира ново, обещаващо направление - конферентна връзка - и започна да разработва и произвежда готови решения под формата на "крайни точки". Тези решения предполагат възможността за провеждане на срещи в различни помещения - от бюрото на служителя и офиса на мениджъра до зали за съвещания, конферентни зали, стаи за обучение, заседателни зали, съдебни зали, аудитории и т.н. 
През 2016г ClearOne придобива Dialcom, разработили платформата Spontania. Покупката внася в портфолиото първото съвместно решение за видеоконферентна връзка, съчетаващо силните страни на двете марки - качеството на звука, присъщо на всички продукти ClearOne, и многопотребителското изживяване на облачната платформа Spontania. 
Spontania прави ClearOne единствената компания, която произвежда линия от оборудване за видеоконферентна връзка, базирана на собствено приложение, което предоставя на клиента услуги на "софтуер като услуга" SaaS (Софтуер като услуга) и "облачна платформа като услуга "PaaS (Платформа като услуга).
По този начин клиентите могат да използват сървърите на Spontania, разположени от самия ClearOne, или да създадат свой собствен (частен) облак, като инсталират системата в своята компания. Софтуерните клиенти са достъпни за големи мобилни платформи, включително iOS и Android, както и за персонални компютри с операционни системи Windows, Linux и Mac. Хардуерните терминали за видеоконференции могат да бъдат свързани към сървъри на Spontania с помощта на вграден шлюз, който поддържа H.323 и SIP протоколи, а също така има шлюз за интеграция със средата на Microsoft
Надеждността, гъвкавостта и производителността на комплексните решения ClearOne помагат да се спестят време и пари на клиентите, като се създаде естествена среда за ефективна лична и групова комуникация. Използването на унифицирани комуникации в решенията ClearOne улеснява организирането и представянето на презентации и конференции. 

Забележка:* Това видео НЕ МОЖЕ да бъде видяно в Explorer, моля, ползвайте всеки друг браузер!