Новини

 1. Семейството за видеоконференции Poly Studio има два нови попълнения, X70 Видеобар и E70 Интелигентна камера. 
  Всички устройства от това семейство, което включва освен професионални системи за видеоконференции и персонални видео устройства, като например Studio Р серията или  Studio X30 и Studio X50 за заседателни зали от всякакъв размер, ви позволяват да се наслаждавате на видео с професионално качество при всяка среща, независимо от местоположението на участниците.

 2. Нашият екип горещо препоръчва Meeting Owl Pro и Meeting Owl като бюджетно решение за малки фирми като видеоконферентна система, не само за отдалечени служители, но и за среща с клиенти и партньори.
  Със сигурност е много по-евтин от други 360-градусови конферентни камери. В заседателната зала участниците могат свободно да се движат из стаята и да си взаимодействат много по-естествено, отколкото е възможно с камера, която има фиксиран 180-градусов изглед. Така че, ако търсите висококачествено решение за видеоконферентна връзка, което да съдържа всичко, от което се нуждаете, трябва да помислите за този "бухал". 

 3. Poly представи нова гама от офис оборудване за ерата на работа от дома. Има Poly Studio P5 уеб камера, Poly Studio P15 Personal Video Bar и Poly Studio P21 Personal Meeting Display. Видеоконферентните устройства се отличават с премиум оптика на камерата, невероятна яснота на звука, бърз старт и лекота на свързване, както и облачно управление с Poly Lens.

 4. FREMONT, Калифорния - (26 май 2020г.) - AVer Information Inc. - иноватор на решения за видеоконферентна връзка, беше обявен за победител в наградата Bronze Stevie® в категорията на хардуерната периферия в 18-ите годишни американски бизнес награди. Като най-важната програма за бизнес награди на САЩ, номинирани могат да бъдат всички организации, опериращи в САЩ - публични и частни, с нестопанска цел, големи и малки.

 5. Свързването е в основата на съвременния бизнес и с технологията за безжични конференции от ClickShare можете да се свържете с колеги за няколко секунди. 
  Интуитивната работа в екип, безпроблемното споделяне и сигурност са отличителните белези на ClickShare. С Barco ClickShare Conference безжични системи за конференции можете да „изведете собствената си среща“ от където и да е и с всяко устройство, което ви позволява да се свържете с отдалечени колеги с минимум суетене.

 6. Вследствие на глобалното избухване на коронавирус (COVID-19), видеоконференциите и решенията за отдалечени бизнес срещи се превърнаха в жизненоважни инструменти, използвани за поддържане на здравето на хората.
  Колко сме зависими все още от познатите форми на заетост? Появата на коронавируса поставя пред огромен риск служители и клиенти - и дори застрашава самото оцеляване на бизнеса в тези несигурни времена. С милиони работници, чувстващи се не в свои води с работа от вкъщи, всяка компания търси правилните и лесно достъпни видеоконферентни устройства и решения за тяхното използване.

 7. Организирани от InfoAV Китай, наградите за InfoComm Best of Show за 2019 г. определят най-иновативните продукти, преставени на изложението. CAM540 се откроява с напълно новата технология на AVer, вграденото решение SmartFrame автоматично открива всички в стаята и съответно коригира размера на рамката, така че потребителите вече не губят време за ръчна настройка. Качеството на 4K изображения, плавният PTZ контрол и API за отчитане на хората, помогнаха на AVer да спечели голямата награда наизложението в Пекин.

 8. Производителят на слушалки Plantronics  придоби сериозна част от пазара на обединени комуникации, купувайки доставчика на решения за видео конференции Polycom.  Придобиването на Polycom отваря възможности за Plantronics да се развива в сферата на комуникациите и пазара на решения за съвместна работа, осигурявайки по-широко портфолио от допълващи се продукти и услуги.
  Ребрандирането след придобиване или сливане често може да бъде сложен процес. Вземането на решение за окончателното име и марка, с които да се движи напред обединената компания е критично решение, което ще повлияе на бъдещото развитие на всеки бизнес. Много от тях спекулират за това каква марка ще заеме централно място в този случай. Изглежда обаче, че Plantronics Polycom е използвала тази възможност, за да възобнови напълно привидно нов бизнес, вместо да се насочи към една от вече съществуващите марки...

 9. Системите за видео конференции Lifesize имат най-добрата комбинация от качество и цена. Продуктовата гама е толкова широка, че всеки бизнес може да намери индивидуално решение за себе си. Ако искате да въведете корпоративни видеоконференции в бизнеса си, Lifesize решенията са ефективни и лесни за използване и може да се персонализират необходимите функции чрез Lifesize Cloud.

 10. Lifesize Icon 700 е едно от първите в света решение за видеоконференции с 4K видео качество и 4K трансфер на съдържание. Lifesize революционизира видеоконференциите и пусна на пазара ново, 4К решение за конферентни зали Icon 700, като същевременно обяви актуализация на своята облачна платформа, която вече поддържа предаване на видео съдържание с резолюция 3840x2160. 

 11. AVer CAM520 е предназначена да отговори на нуждите за унифицирани комуникации и сътрудничество на различни бизнеси. Широко съвместима и идеална за многобройни приложения и интеграция с друго оборудване, нейната пълна възможност за HD 1080p 60fps осигурява висококачествена комуникация в реално време, независимо дали в конферентни зали или в индустриална среда. Камерата вече е сертифицирана за Google Hangouts Meet Kit.

 12. Камерата AVer CAM340 4K е  носител на награда "Red Dot" за високо качество на дизайна. Избрана от жури от световни дизайнери, CAM340 утвърждава AVer в  ролята на иноватор и лидер  на интелигентни решения в световните технологични решения и видеоконферентните системи.

 13. Тази година на немските награди за дизайн Red Dot, професионалната камера за проследяване на Aver PTC500 получи голямата награда Red Dot в своята категория, което укрепва позицията на AVer като иновативен лидер в световните технологични решения.

 14. Съвременните технологии в медицината предполагат много широко използване на специализирани видео и аудио технологии и видеоконферентни системи. Вече масово се използва приемане и пренос на видео изображение от различни източници: ендоскопски обекти през съответните ендоскопски (лапароскопски, артроскопски, хистероскопски, синускопски и др) камери; дентални камери; камери от оперативното поле; изображения от специализирани апарати - ехографи, скенери, рентгени, ЯМР и др.; изображения на оперативния екип, лектор, консултант и т.н.

 15. Общуването чрез видеоконферентни системи е процес , тясно свързан с много технически термини- кабели, кодеци, компютърни мощности и сървъри. Но има и друга по-артистична, често игнорирана страна, на която си заслужава да се обърне внимание. Съществува видео етикет, без който всеки HD видеоконферентен разговор, независимо от отличното качество на звук и картина, по подобие на повечето аудио конференции, може да се превърне в тотален кошмар. Има няколко основни и прости стъпки, които биха направили процеса на видеосътрудничеството по-лесен, по- продуктивен и по-приятен.

 16. Свидетели сме на много бързото навлизане на видеоконферентни решения във финансовата сфера през последните години. Един внимателен анализ от страна на IT специалистите и мениджмънта на банки и финансови институции показва, че интегрирането на видеоконферентни системи решава редица управленските и образователни проблеми. След продължителни интервюта с ИТ мениджъри от финансовия сектор от различни националности, изследователи в тази област достигат до заключението, че използването видеоконферентни връзки допринaсят за редица подобрения в различни сфери от дейността организациите във финансовия сектор.

 17. Фирма АУДИО АРТЕ ООД представи разнообразни видеоконферентни системи и решения за образованието по време на 11-ото издание на Национална конференция по Е-Oбразование -„Възможности за развитие на е-образованието в България“. 

 18. С помощта на видеоконферентна система Avaya SCOPIA XT5000, осигурена и инсталирана от фирма Аудио Арте, бе осъществена "Виртуална разходка из ЦЕРН" за зрителите на Софийския фестивал на науката. „Разходката“ се проведе на 17 май 2015 г. на Голяма сцена на Театър София в столицата, а залата беше пълна с любители на науката.

 19. Компанията Aver обяви нова програма за разширяване на броя на точките на свързаност на SMB комуникационното решение EVC300. Така, клиентите, които вече използват този модел видеконферентна система, ще могат лесно да го адаптират до вариант, който ще им осигурява свързаност от 4, 6, 8 или дори 10 различни точки.

 20. Aver представи три нови видеоконферентни системи от серията EVC. Това са моделите EVC 150 с 2-точково свързване, EVC 350 с до 4-точково свързване и EVC 950, който е с до 10-точково свързване. Тези три системи разполагат с мощна камера, която допълнително покачва класата на EVC серията.

 21. С помощта на видеконферентна система, осигурена и инсталирана от Аудио Арте, бе осъществена видеконферентна международна работна среща между държавни служители на 6 държави – България, Унгария, Румъния, Чехия, Полша и Словакия. Аудио Арте осигури видео и аудио общуването чрез видеоконферентна система Aver EVC 300, която бе инсталирана в Министерството на външните работи на България.

 22. Компанията Aver пусна на пазара две нови видеоконферентни системи: 4-точковата EVC 300 и 10-точковата EVC 900. И двете системи предлагат пълен HD 1080p видео стрийминг, както и доста широк набор от функции, които предлагат видеконферентните решения на Aver.

 23. Logitech обяви, че основателят на LifeSize - Крейг Малой е завръща в компанията като неин главен изпълнителен директор, както и като старши вицепрезидент на Logitech.

 24. Българският президент Росен Плевнелиев посети Института по информационни и комуникационни технологии (ИИКТ) при Българската академия на науките (БАН), където разгледа високопроизводителния изчислителен комплекс и новия Национален център за суперкомпютърни приложения (SMARTLAB). Фирма Аудио Арте e основен доставчик и изпълнител на техниката в мултимедийна зала.

 25. В края на януари, с помощта на инсталирана от Аудио Арте видеконферентна система, бе проведен национален семинар по кардиология „Съвременни проблеми на Артериалната хипертония (АХ)“.

 26. Аудио Арте в ремонт!

  Уважаеми клиенти,

  Поради предстоящ ремонт, салонът на Аудио Арте няма да работи на 29.06.2013 год(събота).
  Извиняваме се за причиненото неудобство.
  Заповядайте отново на 1ви юли.
  Поздрави,
  Екипа на Аудио Арте

   

 27. LifeSize UVC ClearSea е едно ново, изключително широкообхватно решение за включване на мобилни потребители във видеоконферентна среда. Системата позволява свързване между най-различни десктоп и мобилни потребители и покрива възможно най-широк спектър от мобилни устройства.

 28. На проведената тази седмица партньорска конференция, Аудио Арте демонстрира най-нови решения в областта на видео комуникациите. Видеоконферентни разговори с партньори базирани в Германия, Италия, Тайван и България демонстрираха на живо ползите от използването на телепрезънс връзки.

 29. Конференция 2012 на живо

  Здравейте,

  Тук можете да наблюдавате наживо конференцията на Аудо Арте провеждаща се в хотел Силвър Хаус гр. София.

 30. Новото решение за видеосътрудничество съчетава успешно простота на изпълнение с изключително качество на представяне. Облачно базираната услуга LifeSize Connectionsдава възможност на всяко едно предприятие да осъществява непрекъсната, висококачествена връзка с офиси, конферентни зали и персонални компютри. Вече свързването на 25 крайни точки през отделни акаунти е напълно реалистично като 9 от тях могат да са в едновременен разговор.

 31. Неотдавна Logitech International анонсира едно важно допълнение към портфолиото на LifeSize. Компанията обяви за придобиването на Mirial- базираната в Милано компания е водещ доставчик на персонални и мобилни видеоконферентни услуги. Mirial ще бъде интегрирана в групата на LifeSize.

 32. За нас е удоволствие да представим една нова компания, с която АудиоАрте вече партнира на бългаския пазар. TANDBERG е всепризнат лидер във високия клас TelePresence продукти. Компанията е от скоро част от Cisco и обхваща в едно общо портфолио продуктите на TANDBERG и Cisco TelePresence.

 33. На 6 ноември 2010, по Нова Телевизия стартира новото предаване "Карбовски: Директно" на журналиста Мартин Карбовски. Идеята на предаването е да се осъществява директна телевизионна връзка между студиото на телевизията и събеседниците, намиращи в най-различни точки по света.

  За целта беше използвана уникална комбинация от доставената от нас видеоконферентна система LifeSize Express 220 и мобилана сателитна интернет връзка. Тази цялостна система бе разработена от екип на фирма ТЕМА. Тя позволява да се изгражда изключително лесно и бързо връзка с broadcast качество от практически всяка една точка на земята.